Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά:

  • 2 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, πιπέρι


    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά και τα υπόλοιπα λαχανικά, την πιπεριά, το καρότο και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το δαφνόφυλλο. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένο καπάκι ακόμα 10 λεπτά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.