- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- νιφάδες σοκολάτας
- 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Σε κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και βυθίζουμε σε αυτό τις 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα. Ρυθμίζουμε την εστία σε μέτρια ένταση και βράζουμε 3 ώρες περίπου ελέγχοντας καθόλη τη διάρκεια του βρασμού οι συσκευασίες να είναι καλυμμένες απόλυτα με νερό. Μετά το βράσιμο τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις ανοίγουμε. Ρίχνουμε τις καραμέλες σε μπολ και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να αφρατέψουν. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα τα οποία προσθέτουμε στη ζύμη ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 3 φόρμες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε ισόποσα το μείγμα και στις 3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις ψηθούν βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι και καλύπτουμε με μία στ΄ρωση καραμέλας, Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 παντεσπάνια και ενδιάμεσα στρώσεις καραμέλας. Από πάνω πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με νιφάδες σοκολάτας και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.