ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ
Υλικά:
Υλικά:
- 250 γρ μπισκότα Digestive
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ τυρί κρέμα
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κγ βανίλια
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 4 αυγά
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- μαρμελάδα κεράσι
- κερασάκια σε σιρόπι
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αφαιρούμενη βάση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε σε τηγάνι που έχουμε λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί το μπισκότο. Απλώνουμε το μπισκότο στη βάση της φόρμας και κολλάμε το μείγμα στα πλαϊνά της φόρμας. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ το τυρί μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τα αυγά ένα-ένα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα κεράσι με τα κερασάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.