ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΑΛΜΙ
Υλικά:
- 1 κιλό αγριογούρουνο
- 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 ποτήρι κονιάκ
- 1 καρότο
- 1 ρίζα σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο θυμάρι
- 3 ντομαάκια αποφλοιωμένα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Βάζουμε το κρέας κομμένο μερίδες σε μια πλαστική λεκάνη και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο, τα κόβουμε σε ροδέλες και μαζί με το σέλινο και το θυμάρι τα ρίχνουμε πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ και αφήνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του στο ψυγείο για μια μέρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας το οποίο απομονώσαμε από τη μαρινάδα να γιαχνιστεί λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες και τη μαρινάδα που κρατήσαμε. Βράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά με καλυμμένο το καπάκι της κατσαρόλας τόση ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.