Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά:

  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 250 γρ μυζήθρα
  • 150 γρ κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 250 κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ τοματοχυμός
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 3 κσ μαϊντανός
  • 1 κσ βασιλικός
  • 1 κσ θυμάρι
  • 1 κσ ρίγανη
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

    Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε επιφανειακά με ένα μαχαιράκι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στο γκριλ. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και το κοτόπουλο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τομάτες, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και επάνω από κάθε μελιτζάνα θρυμματίζουμε μυζήθρα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.