ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΓΚΡΙ
Υλικά:
- 3 ψάρια φαγκρί
- 200 κριθαράκι μέτριο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 ml χυμός ντομάτας
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 ml λευκό κρασί
- 70 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά με το μισό ελαιόλαδο (35ml) για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το μισό ζωμό, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Παράλληλα σε ένα ταψί τοποθετούμε τα ψάρια, τα αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (35ml) και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις αρχίσει το κριθαράκι να «στεγνώνει» προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις τομάτες και αποσύρουμε. Περιχύνουμε τα ψάρια με το ζεστό κριθαράκι και ψήνουμε το γιουβέτσι για περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.