ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
- 4 ουρές πεσκανδρίτσας, καθαρισμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1½ κ.σ ντοματοπελτές
- 3 κ.σ φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 20 ml λευκό ξηρό κρασί (ή -για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα- ούζο)
- 20 ml ούζο
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Για την πεσκανδρίτσα στο φούρνο με ντομάτα και βασιλικό ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι, για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και να σφίξει. Το βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν εν μέρει τα υγρά. Σκορπίζουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι, περιχύνουμε με το κρασί και το ούζο και ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό με την πλούσια σάλτσα του. Συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι που περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.