Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

 ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ



Υλικά:

  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 300 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 
  • σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 100 ml ξίδι
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


  • Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τις μπάμιες, τις περιχύνουμε με το ξίδι και 200 ml νερό και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στην άκρη. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, 200 ml νερό, αλατοπίπερο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, να γίνει το κοτόπουλο και να «σκάσουν» τα ντοματίνια. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.