ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
- 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 8 αυγά
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 170 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε σε μέτρια φωτιά την πατάτα με το καρότο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ 5-10 λεπτά να κρυώσουν. Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Πρέπει να είναι σφιχτά. Τα καθαρίζουμε από το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση εγκάρσια και αδειάζουμε τον κρόκο. Βάζουμε τα ασπράδια σε πιατέλα και τους κρόκους στο μούλτι. Ρίχνουμε στο μούλτι τη μισή ποσότητα από τη μαγιονέζα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε τα ασπράδια με αυτό το μείγμα. Ενώνουμε την πατάτα με το καρότο με την υπόλοιπη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για ν’ αναμειχθούν. Μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι τ’ ασπράδια πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.