Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινά φιλέτα
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 κγ κύμινο
  • 6 φέτες μπέικον καπνιστό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ τριμμένο ψωμί
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα και τα χτυπάμε καλά να ανοίξουν εκτός αν το ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το κάνει. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και προσθέτουμε το μίγμα από τα τρία μπαχαρικά (τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κύμινο) μαζί με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 12 ώρες. Ανακατεύουμε σε μπολ το μπέικον ψιλοκομμένο με το ξύσμα, το ψωμί και το αυγό και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φιλέτου και τα δένουμε στις άκρες και στη μέση πολύ καλά με κορδόνι ειδικό για φούρνο ή αν βρείτε με μεταλλικές σούβλες. Σε τηγάνι ροδίζουμε το κάθε γεμισμένο φιλέτο πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες

  • Tip: Σερβίρεται με ψητά λαχανικά και σαλάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.