Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά:

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • 100 γρ ψωμί
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ γαλοπούλα
  • λίγο μαιντανό
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα και τα χτυπάμε καλά να ανοίξουν εκτός αν το ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το κάνει. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και προσθέτουμε το σέλινο, το μαιντανό και το καρότο μαζί με ελαιόλαδο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε μπολ τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη με το ψωμί και τα αυγά και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φιλέτου και τα δένουμε στις άκρες και στη μέση πολύ καλά με κορδόνι ειδικό για φούρνο ή αν βρείτε με μεταλλικές σούβλες. Σε τηγάνι ροδίζουμε το κάθε γεμισμένο φιλέτο πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

  • Tip: Μπορούμε να βάλουμε συκωτάκια πουλιών αντί για γαλοπούλα σαν γέμιση. Αν επιλέξουμε αυτή τη γέμιση θα πρέπει να βάλουμε και σταφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.