Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΠΕΝΕΣ D' ESPAÑA

ΠΕΝΕΣ D' ESPAÑA

Υλικά:

  • 350 γρ πένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 20 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κσ κάππαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Προτιμήστε τις πολύχρωμες πένες διότι δίνει ομορφιά και ιδιαιτερότητα στο πιάτο. Παράλληλα τσιγαρίζουμε σε τηγάνι τις πιπεριές με το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και τις καθαρισμένες ελιές με την κάππαρη. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Έχει πολύ έντονη και ιδιαίτερη γεύση και δεν ταιριάζει το τριμμένο τυρί από πάνω, ίσως λίγο φέτα.

  • Tip: Η αυθεντική συνταγή για ισπανικές πένες περιέχει και φιλέτα αντσούγιας τα οποία έχουν πολύ έντονη γεύση και είτε κάποιος τα αγαπάει ή όχι. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία οπότε και δεν τα περιέλαβα στη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.