ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 6 μεγάλα μανιτάρια σε φέτες
- 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ποτήρια κρασί κόκκινο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Βράζουμε για 1 1/2 ώρα το μοσχάρι σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα καρότα για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε και τα κομματάκια μοσχαριού αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι ακόμα και ρίχνουμε όλο το υλικό σε γάστρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 ώρα σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς). Εμφανισιακά φαίνεται καμένο αλλά το χρώμα είναι από το κρασί. Μπορούμε να βάλουμε λευκό κρασί για να έχει πιο ωραία εμφάνιση αλλά δεν έχει τόσο ωραία γεύση.
- Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ανανά εμπλουτίζοντας τη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.