ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά:
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κγ πάπρικα
- 400 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1/4 κγ βασιλικός
- 1/4 κγ ρίγανη
- 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.