Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΙΕΝΟΥΑ

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΙΕΝΟΥΑ

Υλικά:

  • 100 γρ σοκολάτα 
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 400 ml γάλα
  • 1 κσ κορν φλάουρ
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κσ ζάχαρη άχνη
  • κακάο σκόνη

    Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και τη ζάχαρη ώσπου να λιώσουν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα. Σε ένα ποτήρι βάζουμε 1 κσ γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ, μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά ώστε να πήξει η σοκολάτα. Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να δημιουργηθεί σαντιγί. Τοποθετούμε σε κούπες το υλικό της σοκολάτας, από πάνω τη σαντιγί (με κορνέ για να βγει κυματιστή) και πασπαλίζουμε με το κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.