Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά:


  • 75 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 1 μπανάνα
  • 175 ml γάλα καρύδας
  • 50 γρ ινδοκάρυδο
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια 
  • τριμμένη λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα


    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τα μπολάκια για μάφιν. Πολτοποιούμε την μπανάνα με το γάλα καρύδας στο μπλέντερ. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ινδοκάρυδο. Σε άλλο μπολ με μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίζουμε τα αυγά και ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα με τη χτυπημένη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε όλο το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Με μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Μοιράζουμε στα μπολάκια μάφιν το υλικό μέχρι τη μέση ώστε να έχουν χώρο να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.