Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

SPRING ROLLS

SPRING ROLLS

Υλικά:


  • 5 κινέζικα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 20 φύλλα spring rolls
  • 200 γρ χοιρινό σε κομματάκια
  • 30 ml σόγια σως
  • 5 ml ρυζόκρασο
  • 5 ml κορνφλάουρ
  • 115 γρ γαρίδες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 φύλλα κινέζικου λάχανου
  • 50 γρ ρίζες μπαμπού
  • 200 γρ καρότο
  • 50 γρ φύτρες φασολιού
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 10 γρ διάφανα νουντλς
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα


    Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομματάκια το χοιρινό, το βάζουμε σε μπολ και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά με 1 κγ σόγια σως, το ρυζόκρασο και το κορν φλάουρ. Κόβουμε και ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, τις βάζουμε σε μπολ και τις μαρινάρουμε για 5 λεπτά με 1 κγ σόγια σως, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε και κόβουμε λωρίδες το κινέζικο λάχανο. Ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις ρίζες μπαμπού, τις φύτρες φασολιών και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζουμε τα νουντλς σε ζεστό νερό να μαλακώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Επίσης ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε. Ζεσταινουμε 2 κσ από το λάδι σε γουόκ και τσιγαρίζουμε το χοιρινό . Ρίχνουμε τα μανιτάρια, την υπόλοιπη σόγια σως και τις γαρίδες. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ετοιμαστούν στον ατμό για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα νουντλς αλατοπιπερώνοντας. Σε κάθε φύλλο για spring roll τοποθετούμρ στο κέντρο 2 κσ από το υλικό. Κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό, βρέχουμε τις άκρες ώστε να σφραγιστούν. Ζεσταίνουμε το λάδι στη φωτιά τόσο ώστε να καλύψει το τηγάνι και βυθίζουμε τα rolls μέχρι να τηγανιστούν παίρνοντας χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.