Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΤΑΤΟΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά:



  • 400 γρ πατάτες 
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 60 γρ βούτυρο
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κγ κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γρ σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • 8 φύλλα κρούστας

    Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25εκ. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 2 εκ και τις βράζουμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο και το κύμινο, ρίχνουμε το στραγγισμένο σπανάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να στεγνώσει από υγρά. Αφού στραγγίσουν και οι πατάτες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα στο ταψί ανά 2 βουτυρώνοντάς τα, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και κλείνουμε με τα άλλα 4 φύλλα και πάλι βουτυρώνοντας ανά 2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45' μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.