ΠΑΤΑΤΟΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά:
- 400 γρ πατάτες
- λίγο ελαιόλαδο
- 60 γρ βούτυρο
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 1/2 κγ κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 250 γρ σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
- 100 γρ φέτα τριμμένη
- 8 φύλλα κρούστας
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25εκ. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 2 εκ και τις βράζουμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο και το κύμινο, ρίχνουμε το στραγγισμένο σπανάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να στεγνώσει από υγρά. Αφού στραγγίσουν και οι πατάτες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα στο ταψί ανά 2 βουτυρώνοντάς τα, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και κλείνουμε με τα άλλα 4 φύλλα και πάλι βουτυρώνοντας ανά 2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45' μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.