ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 50 ml ξύδι
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 150 ml ντοματοχυμός
- 1 κσ ντοματοπελτές
- 1 κγ ζάχαρη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κγ μοσχοκάρυδο
- 1 κγ μπαχάρι
- 250 ml νερό
- αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τις σουπιές για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και μόλις εξατμιστούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια για 7 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά, προσθέτουμε ζεστό νερό εάν χρειαστεί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.