ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υλικά:
- 20 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ αλεύρι
- 100 γρ καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/2 κγ μαγειρική σόδα
- 1/2 κγ κανέλα τριμμένη
- 1/2 κγ αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3/4 φλιτζανιού μέλι
- 1/2 ξυλάκι κανέλας
- 3 κορφάκια γαρίφαλο
- φλούδα 1/2 λεμονιού
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- χοντροκομμένα καρύδια για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, τα καρύδια, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα και τα αυγά. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά, τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (διαμέτρου 20-22 εκ) που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 30-40 λεπτά (χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 20’). Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα μαχαίρι. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, τα μπαχαρικά, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα και την αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι. Ξεφορμάρουμε την καρυδόπιτα και την πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.