Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

  ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

Υλικά:


  • 1200 γρ ψαρονέφρι
  • 2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι


Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το ψαρονέφρι και το αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλερι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ώστε να έχει ζουμί το φαγητό.  Όταν το φαγητό μείνει με λίγο υγρό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.