ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ
Υλικά:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ μοσχάρι για κατσαρόλα
- 500 γρ παπαρδέλες
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός βοδινού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 150 ml χυμός τομάτας
- 1 κσ ζάχαρη
- 100 γρ αποφλοιωμένα τοματίνια
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- αλατοπίπερο
- 1 κγ μπαχάρι
Σοτάρουμε το κρέας στο τηγάνι με ελαιόλαδο, σταδιακά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπαχάρι. Μεταφέρουμε το φαγητό σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και τα αποφλοιωμένα τοματίνια και 1 λίτρο ζωμό ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες και, εάν χρειασθεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και τις σερβίρουμε με το κοκκινιστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.