ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ (ΜΑΡΖΙΠΑΝ)
Υλικά:
- 2 μήλα κόκκινα
- 1 κγ κανέλα
- 2 αυγά
- 75 γρ αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν)
- 2 κσ ζάχαρη άχνη
- παγωτό βανίλια ή frozen yogurt
φ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και τους κρόκους τα πολτοποιούμε με την άχνη και την αμυγδαλόπαστα σε μπλέντερ. Ρίχνουμε και τη μαρέγκα στο μπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλο ένα λεπτό. Βγάζουμε τα μήλα, τα περιχύνουμε με την αμυγδαλόπαστα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή frozen yogurt.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.