Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά:


  • 1 συναγρίδα 1 1/2 κιλό
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΠΑΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κσ ρίγανη
  • 1 κσ μαντζουράνα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι
ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml χυμό λεμόνι
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 50 γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • πιπέρι
φ

    Βάζουμε το ψάρι σε πυρέξ, το πασπαλίζουμε με αλάτι μέσα και έξω. Φτιάχνουμε την πάστα μυρωδικών χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 3 λεπτά και με αυτή αλείφουμε την κοιλιά του ψαριού και περιχύνουμε από πάνω. Γύρω από το ψάρι απλώνουμε τα κρεμμύδια και από πάνω τους ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του λαδολέμονου και περιχύνουμε το ψάρι αφού το ανοίξουμε και λίγο πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.