ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΥΓΑ
Υλικά:
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κσ τριμμένη φρυγανιά
- 1 κγ ρίγανη
- μισό ματσάκι μαιντανό φύλλα
- 2 αυγά
- 3 πατάτες
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κγ πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
φ
Βράζουμε τα αυγά για 6 λεπτά ακριβώς, ενώ παράλληλα ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τη μισή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα μακρόστενο σαν φραντζόλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και στο κέντρο του τοποθετούμε το ένα ρολό. Με τα δάχτυλα πιέζουμε σε δυο σημεία στη ράχη δημιουργώντας από ένα αυλάκι και τοποθετούμε σε κάθε τρύπα από ένα βραστό αυγό. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ρολό πιέζοντας τα πλαϊνά ώστε να κλείσει καλά στα σημεία που εφάπτονται τα 2 ρολά. Με μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στη ράχη του ρολού, γύρω από το ρολό βάζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Με πινέλο αλείφουμε το ρολό με ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο. Σε μπολάκι ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.