Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CACCIATORE


Υλικά:




  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια 
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1½ κονσέρβα  χυμό ντομάτας
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ζεστός ζωμός κότας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κγ ρίγανης
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού 
  • αλάτι, πιπέρι


    Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μισό ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και όλες τις πιπεριές, για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό. Τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Μόλις το φαγητό κοχλάσει έντονα, βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και ελέγχουμε τη σάλτσα· αν είναι αρκετά ρευστή, τη βράζουμε για 5 - 10  λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό και ανακατεύουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.