Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Υλικά:
  • 1 κιλό καρότα χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κγ θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 κοτσανάκια φρέσκου μαιντανού
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κσ πελτές ντομάτας
  • 4 λεπτές φέτες παντσέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 60 γρ βούτυρο

  • Σε ρηχό ταψί βάζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το θυμάρι, περιχύνουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το περιεχόμενο του ταψιού μαζί με το ζωμό και τον πελτέ, δένουμε μαζί το δαφνόφυλλο και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε το δαφνόφυλλο με το μαϊντανό. Πολτοποιούμε σε μπλέντερ τη σούπα και αλατοπιπερώνουμε. Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε την παντσέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανή και τη βάζουμε πάνω στη σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.