ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
Υλικά:
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 80 γρ αλεύρι
- 30 γρ κακάο
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1/2 φλυτζάνι νερό
- 2 κσ μέλι
- 2 κσ ζάχαρη
- 1 κσ κονιάκ
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 300 γρ λευκή σοκολάτα
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- 400 γρ σοκολάτα γάλακτος
- 120 κρέμα γάλακτος
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και τα χτυπάμε όλα καλά. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, τοποθετούμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια στρόγγυλα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι (εκτός από το το κονιάκ) για 10 λεπτά. Μόλις τελειώσουμε με το βράσιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ετοιμάζουμε τις μους: σε ένα μπολ βάζουμε κομματιασμένη την κουβερτούρα και σε ένα άλλο κομματιασμένη τη λευκή σοκολάτα. Βράζουμε 60 γρ κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα να λιώσει η σοκολάτα και άλλα 100 γρ κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα να λιώσει. Στο τέλος θα είναι ομοιογενοποιημένα τα υλικά στο κάθε μπολ. Χτυπάμε 300ml κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρεμώδης (όχι σαντιγύ) και τοποθετούμε τη μισή στο ένα μπολ και την άλλη μισή στο δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μους στο κάθε μπολ και βάζουμε τα 2 μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα. Στήνουμε την τούρτα τοποθετώντας το πρώτο παντεσπάνι το οποίο έχουμε ραντίσει με το σιρόπι, στρώνουμε μους κουβερτούρας, από πάνω μους λευκής σοκολάτας και από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με ράντισμα και στρώσιμο των 2 μους και βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι. Το ραντίζουμε και το σκεπάζουμε με το γλάσο σοκολάτας γάλακτος που φτιάχνεται λιώνοντας τα υλικά του γλάσου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.