ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά:
- 15 γρ μαγιά μπύρας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 κσ γεμάτες ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- ελάχιστο αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- φράουλες
- κρέμα σαντιγύ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 κγ χυμό λεμόνι
- 2 κσ κονιάκ
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Χτυπάμε σε ζεστό μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη ελαστικότητα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει. Την ξαναζυμώνουμε αφού προσθέσουμε το βούτυρο και τη μοιράζουμε σε φορμάκια αφήνοντας να φουσκώσει για δεύτερη φορά. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό, το λεμόνι και το κονιάκ, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τμηματικά τα μπαμπαδάκια. Όταν απορροφηθεί το σιρόπι και κρυώσουν οι μπαμπάδες, κόβουμε το καπάκι τους, τα γεμίζουμε με σαντιγύ και του προσθέτουμε κομμένες φράουλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.