ΑΡΝΙ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- 250 γρ αρνί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 κσ πελτές ντομάτας
- κανέλλα
- αλάτι, πιπέρι
Αφαιρούμε τα κόκαλα από το αρνί και το κόβουμε κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ροδίσει παντού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον πελτέ αφού πρώτα τον διαλύσουμε σε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε στο κρέας άλλα 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 18 λεπτά χωρίς να το πειράξουμε. Σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.