ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά:
- 150 γρ ρύζι
- 150 γρ μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κγ βασιλικό
- 1/2 κγ μαϊντανό
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 750 γρ ζωμό λαχανικών
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 15 γρ βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο, πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε ποτήρι-ποτήρι το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.