Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά:

  • 10 αγκινάρες
  • 1 λεμόνι
  • λίγο μαϊντανό και σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ φέτα
  • 50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 ωμά αυγά
  • 3 σφιχτά αυγά
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 4-5 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


    Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και το σκληρό μέρος του κοτσανιού, τις περνάμε από νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τις κόβουμε φέτες. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και πριν πάρει χρώμα ρίχνουμε τις αγκινάρες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να τηγανιστούν προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο νερό με ζωμό χορταρικών. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα ωμά αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά τόσο όσο ώστε να μην είναι υδαρές το μείγμα. Αλείφουμε ένα πυρέξ με λάδι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά τον πάτο. Βάζουμε το μισό μείγμα στο πυρέξ, από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες από τα σφιχτά αυγά και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.