Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2 κσ τοματοπελτές
  • 1/2 ποτήρι ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε για 4 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ξύδι με το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τον πελτέ. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε την δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες ζεστό νερό.  Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.  Βγάζουμε το γιουβέτσι από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για να απορροφήσει τα υγρά το κριθαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.