ΠΕΝΕΣ ΡΙΓΚΑΤΕ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Υλικά:
- 500 γρ πέννες ριγέ ολικής άλεσης
- 300 γρ τόνος κονσέρβα σε νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
- 1 κγ τοματοπελτές
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/4 κγ κανέλα σκόνη
- 5 κσ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κσ φρέσκος μαϊντανός
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το σκόρδο και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονκασέ, το ξυλάκι και την σκόνη κανέλας, αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σε βαθιά κατσαρόλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες και τις σουρώνουμε. Στραγγίζουμε τον τόνο καλά και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Με μια κουτάλα «σπάμε» τον τόνο για να πάει παντού και ανακατεύουμε ελαφρά. Βράζουμε τη σάλτσα με τον τόνο για 4 λεπτά και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.