Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά:

  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
  • 1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κσ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/4 κγ ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ ντοματάκια κονκασέ
  • 2 τομάτες τριμμένες
  • 1κσ βασιλικός 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • τριμμένο κεφαλοτύρι
  • ρύζι πιλάφι 

    Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε κιμά, φρυγανιά, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο να σοταριστεί για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματάκια κονκασέ, το βασιλικό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στην σάλτσα για 10 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Σερβίρουμε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι πιλάφι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.