Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά:

  • 115 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 90 γρ μέλι
  • 1 αυγό
  • 260 γρ αλεύρι
  • 2 κγ σόδα
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1 κγ βανίλια
  • καστανή ζάχαρη
  • καρύδια

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μικρά μπαλάκια με τα χέρια και ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην καστανή ζάχαρη ώστε το κάθε μπαλάκι να έχει ζάχαρη σε όλη του την επιφάνεια. Στο κέντρο από το κάθε μπαλάκι βάζουμε ένα μικρό κομμάτι καρύδι. Σε ταψί που απλώσαμε λαδόκολλα βάζουμε τα μπαλάκι με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουμε στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.