ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
Υλικά:
- 100 γρ ρύζι νυχάκι
- 150 γρ φακές ψιλές, βρασμένες
- 250 ml ζωμός λαχανικών
- 30 ml ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κγ κύμινο
- 1/4 κγ κανέλα
- 2 κσ μαϊντανό
- 2 κσ μαύρες σταφίδες
- αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις φακές και ξεπλένουμε το ρύζι καλά. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κσ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει τα υγρά του, προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες και το μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.