Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά:
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 300 γρ μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κσ μαϊντανός
  • 1/2 κγ θυμάρι
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και αποσύρουμε.  Προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, το θυμάρι, το αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις πατάτες από επάνω και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, ώστε να τις γεμίσουμε.  Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη γραβιέρα και το αυγό. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.