ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 μελιτζάνες
- 3 κολοκυθάκια
- 2 πατάτες
- 2 πιπεριές
- 2 ντομάτες
- 150 γρ φασολάκια
- 100 ml ωτοματοχυμός
- 150 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κγ ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε φέτες και τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Σοτάρουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά με 30ml ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το βαλσάμικό ξύδι, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και αποσύρουμε. Σε μια γάστρα ή ταψί ανακατεύουμε τα λαχανικά, το μαϊντανό και το μοσχάρι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στρώνουμε από επάνω τις τομάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το μπριαμ στους 180 βαθμούς για δύο ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.