ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Υλικά:
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 400 γρ πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 300 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κγ βασιλικός
- 1 κγ ξερό θυμάρι
- 1 αυγό
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαχανικά για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το κεφαλοτύρι, το αυγό, το θυμάρι, το βασιλικό, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα και στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.