Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΛΑΒΡΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

 ΛΑΒΡΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Υλικά:
  • 2 λαβράκια
  • 2 τομάτες
  • 2 κσ ελιές
  • 2 κσ κάπαρη
  • 2 παξιμάδια τριμμένα
  • 1 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένοςς
  • 1 κγ ρίγανη
  • 150 ml ντοματοχυμός
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

    Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε καλά, τα αλατίζουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε από τις ντομάτες τη φλούδα, τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το μαϊντανό, την κάπαρη, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα λαβράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Ψήνουμε στον φούρνο 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.