Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ANAMEIKTH ΠΑΕΓΙΑ

ANAMEIKTH ΠΑΕΓΙΑ


Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  • 90γρ χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
  • 280 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 90γρ καλαμάρι σε ροδέλες
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 15 μύδια τα οποία καθαρίζουμε από το κέλυφος
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη ψιλοκομμένη
  • μισό φλυτζάνι αρακά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κγ σαφράν
  • 2 φλυτζάνια ζωμός κότας
  • 2 κσ μαιντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Μουλιάζουμε τα μύδια σε κρύο νερό για 2 ώρες και πετάμε όσα δεν ανοίξουν. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με τα μύδια σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα και μετά πετάμε τα κλειστά μύδια κρατώντας το υγρό. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και την πιπεριά για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.Προσθέτουμε ντομάτα, αρακά, λουκάνικο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το υγρό των μυδιών και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, το σαφράν και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες, το καλαμάρι στο ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 13 λεπτά. Αν το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαιντανό και τοποθετούμε και τα μύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.