DIP ΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά:
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γρ χυμό ντομάτας
- 2 κσ χυμό λεμόνι
- 1/4 φλυτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλυτζάνι μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 μικρή κόκινη πιπεριά τσίλι
- 2 ψητές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές και το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ρίχνοντας παράλληλα το μαιντανό. Βάζουμε τη σάλτσα σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε ξινή κρέμα γάλακτος. Σερβίρεται μαζί με ψητές πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.