Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ


Υλικά:
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1/2 αγγούρι χοντροκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 φλυτζάνι παγωμένος ζωμός κότας
  • 1/4 φλυτζάνι μπαλσάμικο
  • 1 φέτα ψωμί χθεσινή χοντροκομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 40 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε και τις βάζουμε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το σκόρδο, τον παγωμένο ζωμό κότας, το λάδι, το ξύδι και το ψωμί και τα πολτοποιούμε. Αραιώνουμε με νερό τη σούπα αν χρειάζεται, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με ελιές και φρέσκο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.