Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 500 γρ αρακάς κατεψυγμένος
  • 2 κσ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κσ χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1/3 φλυτζανιού γιαούρτι

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο, το σκόρδο και το μπέικον ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 25 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και το δυόσμο, και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Την κατεβάζουμε από το μάτι και μόλις κρυώσει λίγο την πολτοποιούμε σε μπλέντερ, την αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Τη σερβίρουμε με μια γερή κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο και τραγανό ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.