ΠΕΝΕΣ "ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ"
Υλικά:
- 500 γρ πένες
- 1 ποτήρι ζωμό βοδινού
- 1/2 κιλό ντοματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κρεμμυδάκι τριμμένο
- 2 αυγά
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κγ ζάχαρη
Βράζουμε 15 λεπτά τις πένες σε αλατισμένο νερό. Σε ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια τριμμένα, το ζωμό βοδινού, λίγο αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό σε ένα πιάτο, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε και τη γραβιέρα και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρουν άλλη μια βράση προσέχοντας να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε τις πένες αφού τις στραγγίσουμε στη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.