ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ
Υλικά:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μια φορά και μια δεύτερη μαζί με το αλάτι σε μπολ. Βάζουμε μέσα το βούτυρο και το σπάμε με τα χέρια ώστε να γίνει σαν χοντρός τραχανάς. Ραντίζουμε μέσα μία μία τις κουταλιές νερό όσο ζυμώνουμε, μέχρι να "βραχεί" παντού το αλεύρι. Φτιάχνουμε το μείγμα σαν μπάλα και το ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δυο μπαλίτσες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χρησιμοποιούμε για πίτες, τάρτες αλμυρές ή αλμυρά μπισκότα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.