ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά:
- 6 φύλλα ζελατίνα
- 200 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 100 γρ ζάχαρη
- 1/2 λίτρο γάλα
- 2 βανίλιες
- 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 200 γρ φράουλες
- 100 γρ μαρμελάδα
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με 2 κσ ζάχαρη και λίγο νερό. Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και διαλύουμε τα φύλλα ζελατίνας και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις βανίλιες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε πρώτα χτυπήσει στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε πάλι. Κόβουμε τα 3/4 από τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε το υλικό σε φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Μόλις κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα, ρίχνουμε τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.