Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ ξερά κρεμμύδια σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 2 κσ χυμό λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κγ μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1/2 μικρό λάχανο λεπτοκομμένο
  • 1 κσ ρίγανη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

    Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους. Σε βαθύ αντικολλητικό  τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κρέας (περίπου 3-4 λεπτά) και τους ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να σοταριστούν καλά. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά βάζουμε το χυμό ντομάτας και το νερό. Μόλις πάρει μια βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το μπούκοβο, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάχανο και το λεμόνι, προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε άλλη 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.