ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Υλικά:
- 1/2 κιλό καλαμάρια
- 1/2 κιλό μύδια
- 1/4 κούπας λευκό κρασί
- 400 γρ λιγκουίνι ή bavette
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κσ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι. Καθαρίζουμε καλά τα μύδια και τα καλαμάρια. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το κρασί, τα καλαμάρια και τα μύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια παίρνουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και πριν απορροφηθεί όλο το νερό στραγγίζουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.